8x de leukste (web)winkels voor stoere babykleding

Drukke, warme winkels, paskamers met TL-licht dat iedere vetrol en/of pukkel accentueert, het minderwaardigheidscomplex na het 24e kledingstuk dat er leuk uit ziet op het hangertje, maar afschuwelijk op mij… Met een dagje winkelen doe je mij absoluut geen plezier. Rond de eerste weken van mijn zwangerschap besloot ik dan ook dat onze baby vooral de (tweedehands) kleding zou gaan dragen die we zouden krijgen, de rest zou ik wel bij de HEMA op de hoek halen; budgettechnisch ook heel fijn. Het is toch maar een baby, beredeneerde ik, en baby’s doen over het algemeen niet heel veel meer dan slapen, poepen en spugen.

Inmiddels worden er nu al ruim 17 weken lang hormonen door mijn lijf gepompt en denk ik; het is niet EEN baby, maar MIJN (oké, onze) baby, en onze baby moet er dus gewoon vlijmscherp bij liggen als ie zichzelf onderkotst. En dus bestelde ik een paar dagen geleden zijn/haar eerste outfit bij Imps&Elfs. het grote voordeel van shoppen voor baby’s is dat je het zelf niet hoeft te passen (wie had dat gedacht). Zojuist is het pakje binnengekomen en nu ben ik dus verslaafd.

Omdat ik allergisch ben voor alles dat tuttig/schattig/babyroze/babyblauw/zoet is, maakte ik een lijstje met de leukste adressen en webshops waar je stoere babykleding te kopen. De sale is net begonnen, dus een beter moment is er niet.

Imps&Elfs + friends
Fijne grote winkel met veel goede basics en mooie materialen. De meeste kleding is leeftijdloos (oftewel, je zou het zelf kunnen dragen als het een paar maatjes groter was geweest), hetgeen ik een plus vind. Buiten kleding vind je er ook wiegjes, kussens, speelgoed en meer voor de babykamer.
Sloterkade 41-44
Amsterdam

KNSM-Laan 297
Amsterdam

Big & Belg
Stoere winkel met merken als Mini Rodini, Munster, BangBang Copenhagen en Grey Label. Zelfs in de sale niet voor de budgetshopper, maar alles is leuk. Ze verkopen ook mooie prentenboeken, houten speelgoed én (ik ben fan) hele coole plak tatoeages.
J.P. Heijestraat 83
Amsterdam

Ferdinand Bolstraat 168
Amsterdam

De kleine parade
Mooie winkel met duurzame, betaalbare merken als Kidscase, Little Indians, Frankey-s en Mio&Co. Ze verkopen ook speelgoed en accessoires én je kunt hier zelfs voor een kop koffie of een kinderfeestje terecht.
Gerard Douwstraat 142-144
Amsterdam

Minimarkt
Voor de complete beleving ga je naar Minimarkt. Met een horeca-hoek, een kinderkapper in de weekenden en een tafel waar workshops en partijtjes gegeven kunnen worden, komt de drukke moeder (of vader natuurlijk, goh wat ben ik ouderwets) hier in één klap aan haar trekken. Gelukkig ben ik alleen nog maar zwanger en kwam ik voor de babykleding. En die is mooi.
Beethovenstraat 5a
Amsterdam


Hippe baby
Ik hou van zwart en wit en dat vind je veel op deze site. Vooral van de broekjes met printjes (Streepjes! Kruisjes! Triceratops!) ben ik fan.
www.hippebaby.com

Sproet & Sprout
Eén van mijn favorieten. Weer veel zwart & wit, gekke printjes en alles gender neutraal.
www.sproet-sprout.nl

Mingo Kids
Minimalistisch, unisex en makkelijk te combineren. Goeie basics in mooie kleuren (bordeauxrood, zwart, grijs).
www.mingokids.com

Lindex
Hoewel iets zoeter en tuttiger dan bovenstaande winkels, nog steeds heel leuk. En een stuk goedkoper.
www.lindex.com

 

Voor degene die nog meer adresjes weet die ik zeker niet mag missen; laat het weten in een comment!

 

Comments (5)
  • Nathalie

    Believe mode, littlebuds, littlecuties, little banditz, hippe beebjes, river island, fan van?

    • Ellen

      Oehh thanks! *begint meteen met googelen*

  • 6x waarom zwanger zijn leuk is – The Girl With the Pineapple Tattoo

    […] Babykleding kopen. Ik wijdde hier eerder al een blog aan, en het is voor mij nog steeds één van de hoogtepunten van het zwanger zijn. Al telt ie […]

  • Tamara

    Orange Mayonaise, toddlers en tees, kidsdepartment, minis only echt teveel om op te noemen en héél slecht voor je portemenee en je eigen kleding kast…..
    Ik vind je blog heerlijk om te lezen. Lekker die West-Friese nuchterheid!

    • Ellen

      Ja gedsie, was er inmiddels ook achter dat er geen eind komt aan de leuke maar belachelijk dure baby (web)shops. Toddlers And tees is de nieuwe favoriet, de rest ga ik zo gelijk even bekijken hahaaaaa.
      En thanks voor ’t leuke compliment, begin m’n dag weer goed zo :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *