Make-up tutorial: de rode glitterlip

Kerst nadert met rasse schreden en hoewel ik meer een Sinterklaaskind ben, vind ik het wél leuk dat je er zo rond de kerstboomperiode zélf ook lekker uit mag zien als een glitter kerstbal. Ik besloot vast wat inkopen te doen en kwam thuis met een potje gezellige rode glitters.

Glitters op de ogen en in het haar kennen we inmiddels wel, dus ging ik voor de glitterlip; de niet te missen make-up trend van Holiday Season 2016. In vijf minuten te doen, ook als je geen LOI cursus visagie gedaan hebt. En het resultaat is verbluffend, al zeg ik het zelf. Eigenlijk wilde ik bij de voor-foto nog een verwassen huidskleurige slobberbh aantrekken, maar die heb ik dus precies niet.

Wat heb je nodig:
– Lipprimer (ik gebruikte MAC Prep&Prime lip, €18,50)
– Rood lippotlood (ik gebruikte MAC Cherry, €16,50)
– Glitterlijm (ik gebruikte NYX Glitter primer, €9,98)
– Rode glitters (ik gebruikte NYX Glitter 09, €6,55)
– Twee lippencelen (ik gebruikte professionele overpriced kwasten, maar syntethische HEMA kwasten zijn eecht prrrrima)

Wat moet je doen:
1. Zorg dat je lippen gehydrateerd en velloos zijn. Dit kun je doen door zachtjes met een tandenborstel over je lippen te gaan en vervolgens in te smeren met een lippenbalsem. Laat deze intrekken, maar haal deze er weer af voor je gaat beginnen, anders glijdt de make-up er weer af.
2. Breng een laagje lipprimer aan. Deze zorgt voor een iets comfortabeler gevoel (want glitters op je lippen = niet comfortabel), een makkelijkere applicatie en een langere houdbaarheid.
3. Kleur je lippen in met het lippotlood. Ik ben er zelf altijd wel een voorstander van lekker over de natuurlijke liprand heen te kleuren voor volle lippen, maar houd het subtiel. Denk in millimeters, niet in centimeters.
4. Breng de glitterlijm aan met het eerste lipkwastje. Vaseline of gloss is ook een optie, houd er dan alleen wel rekening mee dat nog voordat je je eerste hap kalkoen hebt genomen de glitters al over je kin lopen.
5. Breng met het tweede kwastje de glitters aan over je hele mond. Aangezien de glitterlijm vrij snel droogt, vond ik het handig om in etappes te werken. Dus beetje lijm, beetje glitters, beetje lijm, beetje glitters, etc. Gebruik ALLEEN glitters van een make-up merk op je lippen (en rond je ogen) en niet die van de hobbywinkel. Tenzij je nog tot Oud&Nieuw met korsten op je lippen wilt lopen natuurlijk.
6. KLAAR!

Als je denkt dat je met dit lippie even lekker onder de mistletoe kunt lopen tongen heb je het mis. Zie punt 2: glitters = niet comfortabel.

Mocht je er echt niet uitkomen, kun je mij via de contactpagina een berichtje sturen en kom ik met mijn visagisten uitrusting bij je langs. Wel voor heel veel geld natuurlijk, dat spreekt voor zich.

Comments (2)
  • Steph

    Ellie, ‘je mag er wèl zijn! je bent wèl mooi’ 😀 Hihi weet je nog;) Btw leuk voor de kerst!

    • Ellen

      *slaat met tranen in de ogen met de vuist op tafel*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *