Kusjeopjehart – Kussens, posters & cadeau artikelen

Ik was een beetje verveeld aan het rondklikken op Instagram, toen ik op dit grappige leeuwenkussentje stuitte. Ik was al een tijdje op zoek naar een zwart-wit kussentje voor op de stoel in de babykamer, dus scrolde door het account om te kijken waar ik het kon bestellen.

De webshop was nog niet online, maar het kussentje was via info@kusjeopjehart.nl wel al te verkrijgen. Ik stuurde direct een mailtje met mijn bestelling, plus de vraag wat het verhaal achter het kussen was. 25% van de verkoopprijs van 15,95 gaat namelijk naar stichting Hartekind en Hartvrienden, las ik op het account, en de biografie was geschreven door de moeder van een hartekindje. Ik kreeg direct een super enthousiaste reactie van Kim, de oprichtster van Kusjeopjehart; ik was de eerste die het kussentje had besteld.

Kim is moeder van de zevenjarige Noa en Levi van drie. Bij de twintigwekenecho van haar jongste telg werd er geconstateerd dat er iets niet goed was met het hartje. Het bleek om een ernstige hartafwijking te gaan; het syndroom van Ivemark. Een spannende en heftige tijd brak aan en toen het na een aantal opnames en twee open hart operaties een stuk beter ging met de dappere Levi, besloot Kim de ervaringen om te zetten in iets positiefs.

Allereerst kwam het plan van een boek voor ouders van hartekinderen, maar al snel had Kim nog veel meer creatieve ideeƫn. In samenwerking met graphic designer Wijsontwerp en naaiwonder Mrs.multitask werd het kussentje ontworpen; ook kwamen er wenskaarten, posters en stempels (in samenwerking met Karakterprints) en zal de collectie alleen nog maar uitbreiden. De producten zijn zoveel mogelijk eco, vriendelijk geprijsd en een percentage gaat naar stichting Hartekind en Hartvrienden. Na aankoop val je dus even mooi onder de noemer Aardig Persoon (zie mijn eerdere blogpost: De aardige Amsterdammer).

De producten zijn sinds dit weekend te koop op www.kusjeopjehart.nl en Blendutstore in Utrecht.

Comments (3)
  • Mrs.Multitask

    Wat een ongelofelijk leuk stukje! Het doet recht aan Kim en haar passie voor deze producten. Dankjewel van mij! Mrs.M

  • Kim

    Hoi Ellen,
    Zo leuk dat je een blog schrijft over Kusje op je hart. Je hebt het mooi verwoord! En natuurlijk ook van mijn kant: super bedankt! Ik ben benieuwd naar je babykamer šŸ™‚ Groetjes, Kim

  • Studio Sijm Flagposter – 25% kortingscode – The Girl With the Pineapple Tattoo

    […] bij aankoop van laatstgenoemde steun je direct stichting Hartekind en Hartevrienden (lees hier […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *