Hoe ik ontdekte dat ik zwanger was

Ik wilde weer schrijven. Vanaf het moment dat ik mijn laatste verhaaltje als Tropical Elly had gepost, schoot dit regelmatig door mijn hoofd. Het oorspronkelijke plan was dit in de vorm van kinderboeken te doen, maar de opleiding was duur en er kwam ineens iets heel anders tussen (hierover later meer). Omdat ik zeker wist dat ik in ieder geval één lezer zou hebben (Verda, onder die belofte kom je nu dus niet meer uit) en ik een heel coole zus en broer-van-zwager heb die wel een website voor me in elkaar wilden zetten, gaan de verhalen vanaf nu dus verder op www.girlwiththepineappletattoo.nl !Weliswaar geen avonturen meer onder de zon, maar toch nog een beetje Tropical.

Het terugkomen viel ons zwaarder dan gedacht. We hadden geen huis, werk of ook maar een beetje een idee wat we wilden doen. We sliepen overal en nergens; bij vrienden op de bank, in huizen van vakantiegangers, ouders, schoonouders… We werden van alle kanten geholpen en kregen uit onverwachte hoeken een bed aangeboden. Maar manmanman, wat verlangden we naar een eigen plek. Na nog twee en een halve maand uit onze backpack geleefd te hebben, konden we voor een periode van acht maanden in het huis van mijn ex-huisgenootje Iris, die nu met haar lover & backpack de wereld aan het verkennen is.

Qua werk wist ik het echt niet. Ik had jaren als visagist gewerkt en wist wél dat ik dat níet meer wilde. Ik solliciteerde zonder duidelijke richting op allerlei functies. Meestal werd ik direct afgewezen door gebrek aan ervaring, een paar keer viel ik om diezelfde reden gedurende de sollicitatieprocedure af. Uiteindelijk kreeg ik een baan als manager bij een lunchroom en draaide extra diensten bij het bijbehorende cateringbedrijf. Daarnaast begon ik als vrijwilliger bij de VoorleesExpress. Ik werkte regelmatig extreem lange dagen en zat totaal niet op mijn plek. Ik was constant moe, sliep slecht, voelde me gestresst, werd niet meer ongesteld en huilde snel. Na een aantal weken riep Arjen me tot de orde. “Zo krijgen mensen een burn-out El, je hoéft dit allemaal niet te doen hè,” zei hij. Ik wist dat hij gelijk had en nam ontslag.

Nu ik de druk voor mezelf wat had verlaagd kwam ik ook weer beter in mijn vel te zitten. Toch werd ik nog steeds niet ongesteld. Voor de zekerheid besloot ik toch maar een zwangerschapstest te doen. Bij de Etos verwonderde ik me over het aanbod en vroeg ik mij af wat voor soort mensen €14,99 uitgeeft aan een stokje waar je op moet piesen, terwijl die van het huismerk twee voor €4,99 is. Thuis dronk ik een groot glas water, deed ik mijn best om niet over mijn vingers te plassen en wachtte de voorgeschreven minuut lang geduldig op de uitslag. Lange tijd heb ik gedacht dat ik nooit kinderen wilde. Mede dankzij de babygolf die de afgelopen maanden door mijn vriendinnenclubje was geraasd, was ‘nooit’ inmiddels wel ‘ooit’ geworden, alleen zou ‘nu’ wel een erg ongelukkige timing zijn, zo zonder werk en vast onderkomen. Een golf van opluchting ging door me heen. De test was negatief.

Ik vergat het voorval snel weer. De laatste weken bij de lunchroom waren ingegaan, ik ging veel langs bij mijn kleine nichtje die ik in het halve jaar op reis had moeten missen en maakte plannen voor een nieuwe tattoo. Een paar weken later besefte ik pas dat mijn menstruatie nog altijd uit was gebleven. Misschien moest ik even de dokter bellen, zei mijn moeder aan de telefoon. De volgende ochtend besloot ik gelijk te bellen. Ik bedacht me dat ik nog een tweede test had liggen, en om alles uit te sluiten deed ik deze eerst. Ik was nog niet eens uitgeplast toen er twee dikke strepen op het venster verschenen. Verbouwereerd keek ik naar de test in mijn handen. We krijgen een Tropical Baby.

Comments (17)
  • Marloes Sijm

    YAY!

  • Verda

    Yeheeess! Heerlijk leesvoer! Ik blijf je trouw Elly!! <3! En gefeliciteerd!!!!

    • Ellen

      Yesssss!
      En Thanks 🙂

  • Cézanne

    Whoohoo!!! Zó leuk…

  • Marieke

    Wauw El, jouw leven is echt hysterisch:) Zwanger omg gefeliciteerd!!! Ik hoop snel te horen / lezen hoe het verder gaat, succes!

    • Ellen

      Haha, Ja vind ik zelf nu ook wel.
      Thanks :)!

  • Robin de Schrijver

    Woeee jij schrijft zo fijn! 😀 gefeliciteerd!!

    • Ellen

      ? Dankjewel Robin!

  • An

    Wow Ellen, heel wat gebeurd sinds BKK tot nu :). Fijne blog, en.. proficiat! Een tropical baby, zalig!!

    • Ellen

      Voelt als heeeeeel lang geleden inderdaad :). Leuk wat van je te horen, hoop dat alles goed met je gaat?

  • Sven

    Gefeliciteerd jullie!

  • Elvira

    Ik hoorde t op training, gefeliciteerd! Leuk stuk!! Xx Elvira

    • Ellen

      Dankjewel Elly2 ?

  • Zwanger en solliciteren – The Girl With the Pineapple Tattoo

    […] had geen baan toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Sterker nog, ik had ook geen inkomen; het jaar daarvoor had ik zélf ontslag genomen om voor […]

  • Vaarwel Amsterdam – The Girl With the Pineapple Tattoo

    […] thuis voelde. De stad die ik zo miste toen ik met mijn grote liefde Arjen op reis was. De stad waar de twee blauwe streepjes op de zwangerschapstest […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *