Hoe gezond eten onmogelijk werd

“Ik zag dat potje al in de koelkast staan, wat is dat precies?” Vroeg mijn collega Gaby me. Ik was mijn lunch aan het klaarmaken en keek ietwat verwonderd op. “Dit, bedoel je? Pesto?” Ik hield het potje omhoog. “Yeah, it smells quiet strong, what’s in it?” Ehm, knoflook(poeder), pijnboompitten(extract), parmezaan(aroma), antwoordde ik. Gaby had er nog nooit van gehoord. Ze vertelde dat ze soms wel eens van dat soort gekke dingen op een menukaart in een restaurant zag staan, maar dat ze het dan nooit probeerde omdat ze het niet kende. Gaby is onze kok.

Letterlijk iedereen in Tomingley heeft overgewicht. Ik kan een hamburgertje op zijn tijd best wel waarderen, maar na een maand van enkel gefrituurd eten heb ik ineens sterk de behoefte aan quinoa, groene smoothies en al het andere wat Rens Kroes ons bracht. Arjen leeft echter helemaal op bij de schnitzel met friet en champignonsaus die hij iedere dag (soms zelfs tweemaal daags) eet. “Kijk, Kijk! Ik word dik!” Riep Arjen vanmorgen vol trots. Hij zat onderuitgezakt op zijn barkruk en wees naar het vetloze vel op zijn buik. Voor de vorm juichte ik mee en complimenteerde hem met het behaalde resultaat. Dat is nou liefde.

Vorige week was Arjen jarig. Nadat Louis de kroeg gesloten had, deden we gedrieën onze feestmutsen op, haalden we de ballonnen uit de kast en staken we sterretjes aan. Drie gin-tonics later gooiden we de hele handel in de open haard. Ook al ga je richting de dertig, dingen verbranden blijft leuk.

Louis is gisterochtend vroegtijdig opgestapt, hij kon de verveling niet meer aan. Ook wij lopen hier regelmatig van ellende tegen de muren op, ik verheug me zelfs om weer een keer naar een supermarkt te kunnen. Om mijn dagen te vullen besteedde ik uren aan tekeningen maken op het krijtbord, dus toen kwam ik op het idee om buiten mijn blog ook een tekenboekje bij te houden met alles wat we mee maken. Juichend onthaalde ik deze week de kleurpotloden en het schetsboek wat ik online had besteld. Het eerste wat ik tekende was een hamburger.

Comments (0)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *