Scooterles op Koh Phagnan

Na de rust, stilte en muggen in de jungle van Khao Sok was ik wel weer toe aan een beetje vertier, dus nam ik de bus en boot naar Koh Phagnan. De beruchte Full Moon party zou dat weekend plaatsvinden, dus de pier van Thong Sala stond vol met backpackers.

In het hostel ontmoette ik de Amerikaanse student medicijnen Haran. Hij had gelezen over een viewpoint op de hoogste berg van het eiland en wilde daarheen hiken. Ik besloot mee te gaan en er van uitgaande dat hij wist waar het was, pakte ik snel mijn spullen en liepen we naar de pier voor een taxi. Helaas was Haran niet zo goed voorbereid als ik dacht en sprak de taxi chauffeur ongeveer drie woorden Engels, dus uiteindelijk hebben we ons gewoon maar ergens af laten zetten onder het mom van: we vinden het wel.

Vijf uur bergjes op, bergjes af lopen in de brandende zon en het bijbehorende zweetverlies later, legden we ons erbij neer dat we het niet meer zouden vinden. Taxi’s waren in geen velden of wegen te bekennen, dus een klein vreugdedansje was wel op zijn plaats toen we bij het strand van Hat Thong Lang Bram en Murat ontmoetten, die ons een lift achter op de scooter aanboden.
Murat komt uit Istanbul en deed me aan Ekin denken vanwege zijn accent, dus we waren meteen vrienden.

De Full Moon party bracht ik kotsend in een taxi door (het is nog steeds onduidelijk of het nu door het eten of door de Vodka-Redbull kwam), maar gelukkig was het de volgende avond ook nog een beetje volle maan, dus dat vierden we dansend op het strand met slechte muziek en een mushroomshake. We waren mietjes (of ‘responsible’ zoals we dat zelf liever noemden) dus namen allebei een halve, waar we uiteraard niets van voelden.

Op de laatste dag huurden we een scooter waarop we het eiland rond crossten. Ik had nog nooit op een scooter gereden, dus op een rustig weggetje kreeg ik rijles. Murat bleek een goede instructeur en ik een natuurtalent, tot het moment dat ik het gas verwarde met de rem en we vol tegen een stoep reden. Het leek me een mooi moment om weer achterop plaats te nemen.

Comments (0)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *