De inrichting van ons nieuwe huisje

En toen waren we ineens Lutjebroekers. Het verhuizen ging als de gesmeerde bliksem, mede dankzij het ervaren verhuisteam wat zaterdagochtend klokslag 10 uur met poetsdoeken, behanglijm en spierballen klaarstond (ouders, schoonouders, zus, buurmeisje; jullie zijn de droom van iedere vrouw met nesteldrang).

“Doe jij de inrichting maar, ik vind alles prima,” had Arjen een paar maanden geleden gezegd, en dat liet ik me uiteraard geen twee keer zeggen. Ik besteedde avonden aan het samenstellen van Pinterest moodboards en het rondstruinen op marktplaats en dit is dan Le Résultat! We missen nog een vloerkleed, een hangmat en nog wat kleine details, maar het grote geheel staat. En ik ben blij.

Hoewel ik geen expert ben op het gebied van inrichting, weet ik als ex-visagist zijnde wél het een en ander over kleur, dus hier een basiscursusje kleurenleer én wat tips voor zij die op het punt staan het huis opnieuw in te richten (en niet vies zijn van een beetje hipster).

1. Hoewel de meeste mensen kiezen voor één of twee kleuren, wordt het nét iets spannender met drie kleuren. Voor het kiezen van de kleuren kun je gebruik maken van een colorwheel. Kleurencombinaties die het altijd goed doen zijn:

Analoge kleuren
Kleuren die naast elkaar op de colorwheel staan. In ons geval; geel, geel-groen, groen.

Monochrome kleuren
Neem een kleur (oranje), mix ‘m met wit (beige), grijs (bruin/beige) en/of zwart (bruin).

Complementaire kleuren
Ook wel contrasterende kleuren genoemd; kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in de colorwheel, bijvoorbeeld geel en violet.

Het jaren 60 geel-bruin-oranje is het schoolvoorbeeld van een succesvolle kleurencombinatie; oranje & geel = analoog, oranje & bruin = monochroom.

Wit, zwart, hout en metaal zijn onbeperkt toe te voegen.

2. Ook wat accessoires betreft is drie het magische getal. We kennen allemaal het principe van de twee (dezelfde) planten in de vensterbank, maar maak er eens een clubje van drie (verschillende) van en je hebt nét dat beetje Je Ne Sais Quoi (ik heb het gevoel dat – wanneer het over inrichting gaat- je serieuzer wordt genomen als je met Franse woorden gaat smijten).

3. Oude schoolplaten, marktplaats, Maria beeldjes en jaren 60 meubeltjes; ik ben er allemaal fan van. Maar om het niet helemaal aan te laten voelen als je oma’s woonkamer is een strak/industrieel item hier en daar onmisbaar. Wij gingen voor een strakke bank -en spiegel als compensatie tegenover alle ouwe meuk.

4. Van de Urban Jungle trend word ik dus echt mega gelukkig. Arjen en ik gingen op zondagochtend naar het tuincentrum, laadden onze karretjes vol en spendeerden de rest van de middag planten ompotend, met potgrond tot onze ellebogen. Aan het eind van de dag hadden we een groen, zuurstofrijk en bovenal hip huis. Dat we nu iedere dag met een plantenspuit, aarde en voeding in de weer moeten neem ik voor lief (en is een goede voorbereiding op een baby).

Volgende project; de babykamer!

Comments (11)
  • Saskia

    Leuk huisje maar mis een pineappletje of is die verstopt tussen de planten. … ?

    • Ellen

      Hahah nee op een gegeven moment moet je een grens stellen hè

  • Cézanne

    MOOI

  • Marieke

    Jeetje El, wie had dat gedacht. Ik ben er nog steeds een beetje ondersteboven van. Binnenkort keertje komen kijken? Wel toffe inrichting hoor.

    • Ellen

      Thankssss! En Ja Ja Ja, k stuur je even een fb berichie

  • Elvira

    Leuk!!!!

  • Shirly

    Hee El,

    Je blog gevonden! Te gek!
    Ik werk soms in Bovenkarspel dus kom dan langs lutjebroek. Dit maar eens binnenkort in hrt echt bekijken?! :):)

    Dikke kus uit Den Helder

    • Ellen

      Oew wauw, das echt heel dichtbij! Laat maar even weten als je weer een keer in de buurt bent :)!

      Kus uit Lutje

  • Studio Sijm Flagposter – 25% kortingscode – The Girl With the Pineapple Tattoo

    […] de woonkamer kwam de babykamer aan de beurt en ziehier het resultaat! Voor eenieder die jaloers is, heb ik een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *