Hoe pindakaas het antwoord op alles werd

We hadden avondeten en ontbijt nodig. Iets voedzaams en gezonds. Salade met avocado, mozzarella en noten bijvoorbeeld, en yoghurt met muesli en fruit. We waren nog maar net aangekomen in Australië en gingen voor het eerst naar de supermarkt, een heus avontuur. Het ging ongeveer zo:
– “Woooo, avocado’s zijn vijf dollar! Per stuk!”
– “Oké, we doen wel zonder avocado. Nootjesssss. Ah hier. Hè? Is dat dan per kilo?”
– “Jaaaaahoor, zoveel gaan we niet betalen voor een stuk plastic kaas hoor!”
– “Ah kijk, sla is afgeprijsd! Twee dollar. Oh, het is wel een beetje bruin en verlept.”
– “Kijk dan, kijk dan, kijk dan! Een bakje yoghurt voor TIEN dollar!!! TIENNNN.”
(Persoon 2 werpt blik op prijstag yoghurt)
– “Woooo.”

We verlieten de supermarkt uiteindelijk met instant noodles en een zak havermout.
Het leven als werklozen (daarover later meer) in Australië is niet gemakkelijk, echter hebben we in de afgelopen twee weken best wel wat slimme geldbesparende dingen ontdekt. Deze deel ik uiteraard graag met jullie. Ziehier; zes tips voor de budgetreiziger in Australië!

1. Koop groot in de aanbieding en verwerk dit product vervolgens in ieder gerecht. Zo kochten wij op een mooie dag zes potten pindakaas (super handig in de backpack!) voor maar 2,50 ipv 6 dollar per stuk!
2. Let op acties. Bij MAC Donalds hangen er posters dat wanneer je online een feedback formulier invult over jouw laatste bezoek, je een voucher in je mailbox krijgt voor GRATIS frietjes of kipnuggets. Als je dus heel veel e-mailadressen aanmaakt heb je heel veel gratis frietjes en nuggets. En daar maak je dan zelf pindasaus bij (zie punt 1).
3. Op heel veel plekken kun je gratis fietsen huren. Je moet wel een helm op, anders loop je het risico dat het niet meer zo gratis is.
4. Als je toch even lekker buiten de deur wil eten (het is tenslotte vakantie), spring je op je gratis fiets en ga je naar IKEA. Uiteraard meld je je aan om IKEA family member te worden, want dit betekent EXTRA korting op je Zweedse feestmaal!
5. Je kunt gratis lid worden van de bibliotheek.
6. Word vegetariër.
7. Eet geen groentes meer.

Nu ik mijn eigen tips zo nalees vind ik het niet zo gek meer dat een opvallend groot deel van de bevolking hier obese is.

Onze door-to-door sollicitaties waren toch niet zo succesvol als we dachten. Het schijnt dat, ondanks dat wanneer ze je niet nodig hebben, veel Ozzies heel positief doen en zeggen dat ze je gaan bellen, alleen omdat ze je niet willen teleurstellen. Een bewonderenswaardige redenatie als je het mij vraagt.
De afgelopen week hebben we veel tijd doorgebracht in de bibliotheek, het internet afstruinend naar baantjes. We hebben er inmiddels zo’n vijftig sollicitaties uitgegooid, van appels plukken en pizza’s bakken tot farmwork. Twee keer zijn we teruggebeld. Voor de eerste (mandarijnen plukken) moesten we een eigen auto hebben, de tweede (barwerk in een outbackpub) zou nog een keer terugbellen of we het waren geworden. Het laatste wat we hebben vernomen is dat we een bericht in konden spreken na de piep.

Zojuist hebben we een vlucht naar Brisbane geboekt voor morgen om ons geluk elders te beproeven. We hebben extra ruimbagage bijgeboekt in verband met onze voorraad pindakaas.

Comments (0)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *